Singapore

Er zijn veel ondergrondse winkelcentra en leuke winkels. De bekendste winkelstraat is Orchard Road. Singapore heeft een prachtige dierentuin, de Singapore zoo, die ook wel bekend staat als ‘World’s best Rainforest Zoo’/ Deze dierentuin is het huis van maar liefst 2.530 dieren. U vindt hier onder andere witte tijgers, olifanten en orang oetangs. Ook kunt u in het park diverse shows zien en u kunt ’s nachts een safari doen door het park.

Natuur in Singapore

Singapore is ook rijk aan prachtige natuur. Voor de natuurliefhebbers is er het prachtige Bukit Timah Nature Reserve te vinden. Er zijn in het park allerlei soorten dieren te vinden, zoals vliegende hagedissen en verschillende soorten vogels en makaken. Maar dat is niet het enige natuurpark wat Singapore rijk is, er is namelijk ook nog het MacRitchie Reservoir, een oud waterreservoir. Hier kunt u een jungletocht maken in de vorm van een ‘canopy walk’. Hierbij loopt u over een traject van hangbruggen hoog in de boomtopppen. Verder kunt u ook nog een bezoek brengen aan de Chinese tuin, de botanische tuinen, het Jurong vogelpark en Pasir Ris Park.

Singapore en Sentosa Island

Een bezoekje aan Sentosa Island is ook zeker de moeite waard, bedenk wel dat je tussen de vele toeristen zit, want het is een echte toeristische trekpleister. Het is een plek waar je even rustig van de stad kunt ontsnappen. Op Sentosa Island is een Dolphin Lagoon waar u met dolfijnen kunt zwemmen. Ook vindt u er Underwater World waar u prachtige vissen en andere zeedieren van over de hele wereld kunt zien.

Bezienswaardigheden in Singapore

Singapore River

De Singapore River kronkelt door het centrum van Singapore. De kades langs de Singapore River zijn levendig dankzij de vele terrasjes, restaurants en winkelcentra. Het aan de noordzijde gelegen Clarke Quay is een semi-overdekt uitgaanscentrum die erg populair is onder expats, toeristen en locals. Een must-do in Singapore is de 30 of 45 minuten durende rondvaart door de Singapore River. Vooral ’s avonds is dit een erg sfeervolle tocht, waarbij de wolkenkrabbers nog indrukwekkender lijken.

Hawker Centers

Dé manier om uit eten te gaan op typisch lokale wijze is door een hawker centre te bezoeken. Binnen deze overdekte eetmarkten kun je van vrijwel alle Aziatische keukens genieten. Net als bij foodcourts in grote winkelcentra koop je hier je eten bij de kraampjes en kun je daarna gaan zitten waar je wilt. Een populair hawker centre in hartje Singapore is Lau Pa Sat, dat 24 uur per dag geopend is.

Little India

De etnische wijk Little India prikkelt je zintuigen. De winkeltjes verspreiden de geuren van heerlijke kruiden, de restaurants proberen je met Indiase curries en tandoorigerechten naar binnen te lokken en de vele tempels die je in deze wijk aantreft zijn meer dan de moeite waard. Zeer fraai van buiten is de Veeramakaliamman tempel.

Meer weten over de Singapore reizen van Asfalea? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!